Iittala

Iittala

Iittala ontwerpt niet alleen objecten voor je huis, objecten die onderdeel worden van je dagelijkse leven, maar ook objecten om cadeau te geven aan degenen die je liefhebt en voor wie je iets speciaals zoekt.

Iittala streeft naar tijdloos design

De doorbraak van Iittala was al een feit in de beginjaren van het modernisme en functionalisme in de jaren dertig en veertig. Iittala was een van de eerste bedrijven die decoratieve serviezen inruilde voor vooruitstrevend Scandinavisch design en baande daarmee de weg voor blijvend design.

Iittala laat zich leiden door haar erfgoed op het gebied van Scandinavisch design, haar toewijding aan vakmanschap en ontwerpers met een visie. Vanuit die gedachte creëert´╗┐ Iittala voorwerpen voor jou en je huis, die de zintuigen prikkelen en tegelijk praktisch zijn. Voorwerpen die een eenheid van functie, vorm en kwaliteit zijn en waarom haar filosofie van essentieel design duidelijk naar voren komt. Objecten van Iittala zijn met recht designiconen, die staan voor essentie en bedoeld zijn voor dagelijks gebruik, van generatie op generatie.

Iittala Aino Aalto - 1932

Dit geperste glaswerk uit 1932, met een vorm als cirkels in water, is het levende bewijs dat essentieel design de tand des tijds weerstaat. Eenvoudig en ruimtebesparend; dat was het uitgangspunt voor deze klassieker die gestapeld kan worden en multi- functioneel is. Het glaswerk van Aino Aalto, dat sinds de lancering onafgebroken in productie is, viert in 2012 80-jaar designhistorie en inspireert Iittala ook nu nog om vooruit te denken.

Iittala Alvar Aalto - 1936

De Aalto vaas dateert uit 1936 en werd het jaar erop tijden de Wereldtentoonstelling in Parijs voor het eerst aan het publiek getoond. De vloeiende, organische vorm wordt nog steeds met de mond geblazen in de fabriek in Iittala. Er zijn zeven bekwame vaklieden nodig om een Aalto vaas te maken - een Icoon van modern design.

Iittala Aarne - 1948

Dit met de mond geblazen object was in de jaren vijftig trendsettend voor essentieel glasservies. Glasontwerper en decoratief kunstenaar Goran Hongell was een van de pioniers van de Finse glastraditie. Met zijn mondgeblazen glasservies Aarne won hij in 1954 goud op de Triennale van Milaan.

Iittala Teema - 1952

Buitengewoon veelzijdig servies en eindeloze combineerbaar - Teema blijft, ook als jij verandert. Je kunt Iitala Teema borden gebruiken bij het klaarmaken van de maaltijd, zelfs in de oven. Het Teema servies is ook geschikt om eten te serveren, te bewaren en zelfs in te vriezen. Elk serviesdeel is het bewijs van essentieel design en heeft een van de drie basisvormen: cirkel, vierkant of driehoek. Zoals Kaj Franck ooit zei: "Kleur is de enige versiering die nodig is."

Iittala Kartio - 1958

In een van zijn puurste creaties, het Kartio glas, vindt Kaj Franck de perfecte balans tussen materiaal en geometrische vorm. Franck is er met dit eenvoudige glas, dat sterk genoeg is voor dagelijk gebruik, in geslaagd een basis drinkglas neer te zetten met een legendarisch design, dat elke trend overstijgt. Het brede, veelzijdige kleurenpalet van Kartio laat perfect zien hoeveel kennis van gekleurd glas bij Iittala aanwezig is.

Iittala Sarpaneva - 1960

Deze ultieme designklassieker van gietijzer met een houten handgreep is net zo functioneel in de keuken als mooi op eettafel. Sarpaneva werd geinspireerd door zijn grootvader, die smid was. Hij combineerde bruikbaar design met een traditionele gietijzeren pot.

 

Iittala Ultima Thule - 1968

Geinspireerd door het smeltende ijs in Lapland creeerde Tapio Wirkkala de structuur van Ultima Thule oorspronkelijk in de jaren zestig, toen hij een mal graveerde. Het exclusieve ontwerp weerspiegelt de duizenden uren die hij spendeerde aan het perfectioneren van de glasblaastechniek, waarmee dit effect wordt verkregen. De patronen veranderen geleidelijk wanneer het hete glas brandt op de houten mallen.

Iittala Birds by Toikka - 1972

De grenzeloze verbeelding van Oiva Toikka maakte het, in combinatie met zijn geraffineerde kennis van glas, voor hem en de glasblazers van Iittala mogeljk om kleine juwelen van glas te creeren. Toikka is een geboren talent en haalt inspiratie uit zijn passie voor glas. In de afgelopen veertig jaar heeft hij meer van 400 vogels ontworpen. Elke vogel wordt met de mond geblazen en is dus even uniek als de persoon de de vogel in zijn bezit heeft.

Iittala Kivi - 1988

Deze kleine, kleurige juweeltjes van licht zijn het resultaat van de grondige kennis die Iittala heeft van glas. Door de kleuren en dikte van het glas van de Ittala Kivi lichtjes lijkt de vlam nog meer te glinsteren en komt de gloed nog mooier uit. Er is een keuze uit een groot spectrum aan kleuren en elke combinatie voor elk seizoen is te maken.

Iittala Tools - 1998

Deze genereuze Tools de beste partner voor in de keuken - speciaal voor mensen met een passie voor lekker koken. Het Tools assortiment - ontwikkeld op basis van de inzichten van professionele koks en materiaalkennis - bestaat uit een groot aantal keukenproducten die het je op het gebied van koken en serveren makkelijk maken en die een lust voor het oog zijn.

Iittala Origo - 1999

Deze streeppatronen geven elke setting een kleurrijk accent. Het opvallande decor met een vast en ritmisch patroon fleurt elke gelegenheid op. Dankzij de grote variatia aan kleuren kan Origo goed worden gecombineerd met andere Iittala serviezen. De eenvoudige vorm is het perfecte voorbeeld van blijvend design.

Iittala Essence - 2001

Alle belangrijke glazen om je favoriete wijnen uit te drinken. Wanneer ze naast elkaar staan, herken je direct het opmerkelijke gevoel van evenwicht - de steel en de voet zijn even groot. Essence ligt prettig in de hand en laat goede wijn beter smaken.

Iittala Taika - 2007

Iittala Taika, of magisch in het Fins, biedt een diverse collectie aan waar u uit verschillende gewaagde en betoverende stukken kan kiezen. Kenmerkend voor dit servies zijn de excentrieke patronen. Bij Woldring kunt u kiezen uit een grote variëteit aan servies, zoals: borden, schalen, bekers en kannen. 

Iittala Fireplace - 2008

Fireplace, de winnaar van de Fennia Prize 2009, is de moderne versie van een open haard. De getemde, wilde vlammen geven je huis een gezellige sfeer - een perfect decor om verhalen in te vertellen.

Iittala Lempi - 2012

Het universele drinkglas voor elke gelegenheid - informeel of spectaculair. De glazen zijn stapelbaar, dat scheelt ruimte. De zachte lijnen in combinatie met de duidelijke vorm geven het Lempi-glas een ongecompliceerde look en gevoel. Het glas doet het goed op de ontbijttafel, je bureau en zelfs als alternatief voor het gebruikelijke wijnglas op een feestje.